Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Gereedschap (4)Keramische tegels (19)MozaiŽk (0)Natuursteen (18)Onderhoud (1)Sanitair (0)Steenstrips (0)Tegelplinten (1)Terrastegels (2)Vloertegels (49)Vloerverwarming (1)Wandtegels (20)


Vloerverwarming - Tegelhandel

Bent u toe aan de luxe van een verwarmde vloer? Hieronder vindt u een overzicht aan advertenties waarin vloerverwarmingen worden aangeboden. Door aan te melden kunt u gratis reageren of zelf adverteren.


Droogbouw en natbouw

Er zijn in het verleden veel vormen van vloerverwarming voorgekomen, maar tegenwoordig spreekt men voornamelijk over twee variaties. Droogbouw wordt gedaan door vloerverwarmingselementen te plaatsen onder de vloer en is minder populair omdat het minder duurzaam is. Natbouw wordt onder de vloer aangelegd door buizen in het cement te plaatsen. Deze buizen zijn vaak verbonden met de centrale CV en kunnen ook van restwarmte fungeren. Vloerverwarmingen kunnen in de zomermaanden ook gebruikt worden om de vloer wat aangenamer te maken.


Doe-het-zelven of laten aanleggen?

Met wat kennis van vloerverwarmingen is het niet een heel ingewikkeld proces om aan te leggen. Het moet gewoon secuur gebeuren en je hebt vaak heel specifieke apparatuur nodig om vloeren uit te boren zodat leidingen geplaatst kunnen worden. Het is aan u te overwegen of het waard is om deze apparatuur te huren of het gewoon wilt laten plaatsen door experts. De voorkeur gaat daarom uit naar het laten plaatsen door specialisten. Ga wel eerst een prijsvergelijking doen voor de klus, want deze offertes kunnen erg verschillen per vakman.


Voor- en nadelen van vloerverwarming

Een vloerverwarming kan fungeren als hoofdverwarming, maar ook enkel als verwarming voor de vloer natuurlijk. Wat voor optie u ook kiest een vloerverwarming heeft bepaalde voor- en nadelen. Een vloerverwarming heeft een laag energieverbruik waardoor u effectiever gaat stoken. Verder heeft u geen radiatoren meer nodig en wordt de ruimte dus egaal verwarmt. Het verhoogt ook de waarde van een huis, maar daar zit ook een van de nadelen meteen in. Het is een kostbare en tijdrovende procedure. De vloeren moeten opengebroken worden zowel bij het plaatsen als wanneer er iets gerepareerd moet worden. Verder kun je geen tapijt meer als ondervloer gebruiken en warmt het traag op.