Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Gereedschap (4)Keramische tegels (19)Mozaiëk (0)Natuursteen (17)Onderhoud (1)Sanitair (0)Steenstrips (0)Tegelplinten (1)Terrastegels (2)Vloertegels (49)Vloerverwarming (1)Wandtegels (20)


Mozaiëk - Tegelhandel

Kleurrijke patronen of kunst in tegelvorm. Deze rubriek is voor de in- en verkoop van mozaïek in alle patronen en stijlen. U kunt gratis reageren en zelf eenvoudig adverteren door aan te melden op deze pagina.


Er zijn helaas nog geen advertenties aanwezig in de categorie Mozaiëk. Wilt u advertenties plaatsen in deze categorie? Registreer en plaats uw advertenties gratis in de categorie Mozaiëk.


Nieuwe advertenties


Mozaïek als kunstvorm

Bij deze kunstvorm maakt men een grote afbeelding uit een hele hoop kleine gekleurde steentjes of scherven. Deze worden al metselend geplaatst en ver terug in de Griekse en Romeinse tijd werden er in luxe villa’s en nutsgebouwen mozaïeken gemaakt. De afbeeldingen variëren enorm van onderwerp, maar hadden voornamelijk de afbeeldingen van heersers, goden en alledaagse taferelen. Er zijn diverse mozaïeken teruggevonden die de tand des tijds goed overleefd hebben. Het plaatsen van complexe patronen en tekeningen van zo lang geleden is testament aan het vakmanschap. Tegenwoordig is mozaïek een stuk minder kostbaar om te zetten en produceren, maar nog steeds een kunstvorm op zich.


Mozaïek brengt kleur in uw interieur

Tegels met een mozaïek werk of tegels zelf leggen om samen een grote afbeelding of patroon te maken. Het kan als een bekledingsmateriaal een stuk kleurrijker en interessanter laten ogen. Het valt vaak wel toe te passen voor een verfijnde en unieke uitstraling. Zo kun je patronen en stijlen van verschillende stromingen gebruiken om tot gewaagde combinaties te komen. Of net even dat kleurrijke accent geven aan een kamer wat het totaalplaatje helemaal af maakt.


Glas en natuurstenen mozaïektegels

Voor mozaïek tegels gebruikt men vele verschillende materialen. Voornamelijk keramiek wordt gebruikt om massaal mozaïek te produceren. Voor de meer intense kleurenpaletten kun je ook kiezen voor glasmozaïek. Of zoekt u juist een luxe, natuurlijke uitstraling? Probeer dan natuursteen- of marmermozaïek. Natuurlijk zijn diverse combinaties van materialen samen ook mogelijk met mozaïek. Van hele complexe afbeeldingen tot minimalistische tegels met een strak motief is er wat te vinden in deze rubriek.