Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Gereedschap (4)Keramische tegels (19)MozaiŽk (0)Natuursteen (18)Onderhoud (1)Sanitair (0)Steenstrips (0)Tegelplinten (1)Terrastegels (2)Vloertegels (49)Vloerverwarming (1)Wandtegels (20)


Onderhoud - Tegelhandel

Wilt u uw tegelwerk mooi houden? Hieronder vindt u een overzicht aan advertenties waarin middelen of diensten worden aangeboden voor het onderhoud van tegelwerk. Door aan te melden kunt u gemakkelijk zelf adverteren of reageren op de advertenties. Geheel gratis!


Onderhoud van vloertegels

Verschillende tegels vragen om verschillende vormen van onderhoud. Zoals u zich voor kunt stellen krijgen vloertegels een stuk meer te verduren dan wandtegels. Er wordt constant over ze gelopen en dragen constant meubilair of andere zware objecten. Vloertegels zijn daarom meestal van dikker en van betere bouwkwaliteit. Voor de reguliere schoonmaak is een stofdoek of stofzuiger prima geschikt. GeÔmpregneerde doeken worden afgeraden want deze bevatten olie of paraffine die na het schoonmaken een dun laagje achterlaten waar stof en vuil zich weer makkelijk aan kan hechten. Voor regelmatig onderhoudt is het belangrijk om met de juiste reinigingsmiddelen en een zachte doek het steen te poetsen en weer goed te drogen. Zo voorkom je de vorming van vuil op het steenwerk.


Wandtegels onderhouden

Wandtegels zijn het beste schoon te houden door ze regelmatig met een licht vochtige microvezeldoek af te doen. Hierbij hoef je haast geen reinigingsmiddelen te gebruiken. Wanneer de wandtegels heel vies zijn is het mogelijk om allesreiniger te gebruiken in een hele kleine hoeveelheid. Probeer in ieder geval om de muren weer goed droog te maken zodat er geen vuil water in de voegen van het tegelwerk trekt. Diverse soorten tegels hebben ook een eigen manier van schoonmaken die het beste werkt voor het materiaal in kwestie.


Tegels in badkamer of buiten

Tegelwerk dat regelmatig vochtig wordt doordat het in de badkamer of buiten geplaatst wordt is meestal goed bestand tegen vocht en regen. Dit neemt niet weg dat regelmatig onderhoud en schoonmaak het langer mee laat gaan. Het regelmatig afspoelen en drogen na gebruik van de douche kan kalkaanslag voorkomen. Voor het verwijderen van zeepresten kunt u een allesreiniger gebruiken. Voor zowel binnen als buiten geld dat een reinigingsmiddel met een hoge zuurgraad permanente schade kan aanbrengen aan decoratieve insertoís, en decorstrips. Spoel en droog na het onderhoud de tegels goed af om het reinigingsmiddel met het vuil weg te halen.