Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Gereedschap (4)Keramische tegels (19)MozaiŽk (0)Natuursteen (18)Onderhoud (1)Sanitair (0)Steenstrips (0)Tegelplinten (1)Terrastegels (2)Vloertegels (49)Vloerverwarming (1)Wandtegels (20)


Gereedschap - Tegelhandel

Iedere klus begint met goed gereedschap. Hieronder vindt u een overzicht aan advertenties door aanbieders en afnemers van tegels. Door aan te melden kunt u snel in contact komen en het juiste gereedschap vinden.


Alle soorten tegelgereedschap

Voor u begint met het zetten van tegels heeft u een goede lijm of specie nodig om ze tegen uw muur of vloer aan te brengen. Daarnaast is het wenselijk om u goed te laten informeren over wat voor specialistisch gereedschap u kunt gebruiken bij het zetten van het tegelwerk. Er is gereedschap voor het meten en aftekenen van tegels zodat u ze perfect op maat kunt snijden. Denk ook om de veiligheid! Zorg in ieder geval dat u alles in huis heeft, met name het basisgereedschap zoals een duimstok, lijmspanen, troffels, boren, spatels en een speciekuip of bak om specie te mengen.


Tegels goed aanbrengen

Om u goed voor te bereiden zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voor u begint met het zetten van tegels. Zorg er voor dat u niet precies het aantal tegels dat u nodig heeft in huis haalt. U moet er rekening mee houden dat er een aantal tijdens het snijden of plaatsen zullen breken en dus een aantal op voorraad heeft in dit geval. Begin vanuit de onderhoek en werk met een waterpas per laag omhoog zodat ze recht komen te staan. Wanneer u een tegelsnijder of tegeltang gebruikt probeer niet te veel druk te zetten. Na ongeveer ťťn dag zijn de meeste tegellijmen of species uitgehard en kunt u de hoeken en randen afwerken.


Goed gereedschap maakt licht werk

Een echte handy-man of klus-vrouw kan niet zonder goed gereedschap. Het zetten van tegels is geen uitzondering. Bent u niet zo handig dan is dat ook geen probleem! Door gereedschap en materialen te gebruiken van goede kwaliteit heeft u vanzelf al een streep voor in het eindproduct. Voor het plaatsen van tegels moet u de juiste tegellijm of specie kiezen voor de klus. Laat u goed informeren over wat voor soort u nodig heeft voor binnen- of buitengebruik.