Zoeken
Nieuwe advertenties (15)Gereedschap (4)Keramische tegels (19)Mozaiëk (0)Natuursteen (18)Onderhoud (1)Sanitair (0)Steenstrips (0)Tegelplinten (1)Terrastegels (2)Vloertegels (49)Vloerverwarming (1)Wandtegels (20)


Landelijkebadkamer witjes handvormwandtegels badkamer

TegelHandelaren.nl
TegelHandelaren.nlTegelHandelaren.nl

Omschrijving

Nostalgische badkamer; badkamer van weleer
Een nostalgische badkamer ademt de sfeer uit van vervlogen tijden, maar beschikt over de moderne en technisch geavanceerde mogelijkheden van nu. Wat te zien is, is over het algemeen pure nostalgie uit grootmoeders tijd, zoals een bad op pootjes, een messing kraan en een losse waskom. Verschil met vroeger is buiten de ,min of meer vermomde moderne apparatuur en snufjes, dat er tegenwoordig aandacht aan het hedendaagse gewenste comfort en gemak wordt besteed. Het binnenwerk van een kraan is van nu en de mogelijkheden met betrekking tot mengen van koud en warm water en het gemak van de bediening zal ook aan de eisen van deze tijd voldoen. Een losse waskom zal een niet voor het oog zichtbare afvoer hebben zoals iedere andere wasbak.


Sinds 1600 worden er in Friesland de oud Hollandse wandtegels gemaakt volgens het oude witjes recept. Nu zijn er replica witjes verkrijgbaar die exact lijken op de van origine Friese witjes. De afmetingen van de witjes zijn 13x13.
Oud Hollandse tegels, of witjes, zijn geelachtig wit geglazuurd. Soms zijn deze beschilderd met een blauwe of sepia afbeelding. Karakteristiek aan deze witte tegels is de kleurafwijking naar geel, roze en blauw; Geglazuurde tegels worden gefabriceerd door éénmaal gebakken tegels van klei (biskwie) te dompelen, bestrijken of bespuiten met glazuur en deze voor de tweede maal te bakken;
De witjes zijn beschikbaar in allerlei kleuren. Elke kleur kan vervaardigd worden. Zo kunt u denken aan blauwe witjes, roze witjes, rode witjes et cetera. Wij hebben alles op voorraad tegen groothandelsprijzen. Of u nu een kleine of grote partij witjes nodig hebt, particulier of zakelijk, alles is mogelijk. Kom eens langs.. & bekijk de 1e klas Friese witjes en  profiteer van groothandelsprijzen!


Kenmerken van een nostalgische badkamer
Iedere nostalgische badkamer is anders. Het prettige van een nostalgische stijl is dat deze op vele manieren gerealiseerd kan worden. Met name de gebruikte materialen en accessoires spelen een grote rol als sfeerbepaler. Kenmerken en aandachtspunten betreffende een nostalgische badkamer zijn bijvoorbeeld:
· De nostalgische stijl kan zich op retro aspecten richten, maar ook de authentieke sfeer van Art Deco, het Victoriaanse tijdperk en Jugendstil in zich dragen.
· Authentieke nostalgische elementen en objecten zijn moeilijk te vinden en vaak onbetaalbaar; replicas zijn vaak niet van echt te onderscheiden.
· Tegelwanden of tegelvloeren in zwart/crèmewit geblokt motief van kleiner formaat tegels 13x13 ,  met natuursteen of terrazzo vloertegels tegels worden gebruikt.
· Wasbak van graniet of terrazzo.
· Veel accessoires en ornamenten, denk vooral aan de ouderwetse porseleinen bakjes en dergelijke voor zeep en scheerspullen.
· Decoratieve details zijn volop aanwezig en overdaad schaadt niet.
· Het hoeft niet strak en geordend te zijn, een nonchalante sfeer is passend.
· Een nieuwe kraan in de stijl van vroeger;met de moderne en technisch geavanceerde mogelijkheden van nu
· Gebruik van hout.

In de badkamer brengt men menig uurtje door, zowel voor de praktische bezigheden zoals wassen, verfrissen en uiterlijke en lichamelijke verzorging, maar ook om lekker te genieten en te ontspannen.


wij hebben al 13x13 witjes voor €35 per m2Je kunt ze ook bestellen via onze webshop schipperstegels
wij leveren door heel Nederland
en belgie en duitsland
behalve de eilanden daar moet eerst voor gebeld worden

Schippers tegels
Nieuwe Molenheide 14c
5482 ZV Schijndel
tel 073-5496659
Fax 073-5496660
Mob 06-51731717
Wijzig
www.schipperstegels.nl


Meer advertenties van deze verkoper